Margot Homan “L’Immagine del cuore, Beeld van het hart” | Slot Zeist

9 oktober t/m 30 december 2016 Locatie: Slot Zeist, Culturele vleugel Slot Zeist, Zinzendorflaan Zeist, UT, 3703 Margot Homan “L’Immagine del cuore, Beeld van het hart” | Slot Zeist In deze solo tentoonstelling zijn een vijftigtal beelden van Margot Homan te zien in brons, marmer en gietijzer en teke...
Lees meer
anima animus verbondenheidwings margot homanslot zeist
9 oktober t/m 30 december 2016

Locatie: Slot Zeist, Culturele vleugel Slot Zeist, Zinzendorflaan Zeist, UT, 3703

Margot Homan “L’Immagine del cuore, Beeld van het hart” | Slot Zeist
In deze solo tentoonstelling zijn een vijftigtal beelden van Margot Homan te zien in brons, marmer en gietijzer en tekeningen waaronder een serie vroege zelfportretten.
De tentoonstelling is ingericht met een aantal grote sfeerbeelden (foto’s). Dit om het thema en de betrokkenheid met het Italiaanse Pietrasanta te benadrukken. Bij bezoek aan de tentoonstelling wordt er in het theaterzaaltje van Slot Zeist een film vertoond waarin Margot Homan vertelt over haar inspiratie, vakmanschap en gedrevenheid.

De beelden van Margot Homan kenmerken zich door een unieke verbintenis van het intieme, innige en het verhevene. Haar beelden ontstaan binnen de beslotenheid van haar atelier in Tilburg, waarna ze in het Italiaanse Pietrasanta ambachtelijk in brons worden gegoten.

Er zullen tijdens de expositieperiode vier arrangementen worden verzorgd waarbij Margot Homan aanwezig zal zijn. Er zijn twee arrangementen op dinsdagmiddag 8 en 22 november van 17.00 tot 19.00 uur. Het programma zal bestaan uit ontvangst met hapje en drankje, een film, rondleiding over de expositie en gelegenheid tot het stellen van vragen. Daarnaast zijn er twee arrangementen op zondagochtend 27 november en 11 december van 11.00 tot 13.00 uur. Hierbij wordt u ontvangen met koffie/thee en gebak. Kosten arrangement: € 19,50 pp. (Museumjaarkaart/ 65+ € 17,50).
Aanmelden kan per e-mail culturelevleugelslot@zeist.nl of telefonisch op (030) 69 21 704.

Meer informatie vind kunt u lezen in het Persbericht Margot Homan Slot Zeist en op de website van Slot Zeist | exposities en rondleidingen.

Openingstijden
dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00
zaterdag, zondag en 2de kerstdag 13.00 – 17.00
gesloten iedere maandag en 1e Kerstdag
Toegangsprijzen:
Entree volwassenen €5.50
Entree volwassenen incl. koffie €7.50
Entree met korting (CJP/65+/MJK) €4.50
Entree met korting (CJP/65+/MJK) incl. koffie €6.50
Entree met U-pas/Alg. Senior. Zeist (ASZ) €1,-
Entree met U-pas/Alg. Senior. Zeist (ASZ) incl. koffie €3,-
Entree jeugd t/m 16 jaar gratis
Schoolbezoek (per leerling o.b.v. leerkracht) €1,-