Videos

  Sant’ Agostino te Pietrasanta

  Impressie van de expositie van de sculpturen van Margot Homan in de Sant’ Agostino in Pietrasanta in Italië.

  Monument voor Helga Deen

  De Tilburgse beeldhouwer Margot Homan is klaar met haar monument voor Helga Deen, het Joodse meisje uit Tilburg dat door de Duitsers werd vermoord.

  Haar naam bleef voor veel mensen onbekend totdat een paar jaar geleden het dagboek opdook dat ze schreef in Kamp Vught. Het kunstwerk van Margot Homan is bestemd voor de Helga Deentuin, een klein parkje naast de synagoge in het centrum van Tilburg.

  Onthulling beeld Marga Klompé door Koningin Beatrix Tilburg University

  Op 9 november 2012 heeft Koningin Beatrix een bronzen beeld van de hand van Margot Homan onthuld in het Dantegebouw, universiteit van Tilburg. Het betreft een borstbeeld van Marga Klompé ter gelegenheid van haar 100-ste geboortejaar.

  Onthulling beeld Marga Klompé

  Het beeld, gemaakt door de Tilburgse beeldhouwster Margot Homan, werd op 12 november 2012 onthuld door mevrouw mr. M.H.M. Gardeniers-Berendsen. Het is het eerste vrouwelijke borstbeeld van een politica in het Tweede Kamergebouw.

  Er was al een Marga Klompézaal in het Tweede Kamergebouw, maar sinds maandag wordt ’s lands eerste vrouwelijke minister er ook met een beeld vereerd.

  Onthulling beeld Helga Deentuin Tilburg

  Tilburg-In de Helga Deentuin (op de hoek van de Willem II straat en de Telegraafstraat) is maandagmiddag het bronzen beeld ‘Verbondenheid’ van kunstenares Margot Homan onthuld. Het kunstwerk symboliseert overleven, jeugd en hoop en is geïnspireerd op het dagboek van Helga Deen. Het beeld is mede een eerbetoon aan de omgekomen Joodse stadsgenoten.

  Dies Natalis 2012: Sterke Vrouwen

  Op vrijdag 9 november 2012 vierde Tilburg University haar 85ste verjaardag.Tijdens de viering werd onder meer stilgestaan bij het 100e geboortejaar van Marga Klompé, de eerste vrouwelijke minister van Nederland. De hele dag stond in het teken van ;sterke vrouwen;. Zowel Koningin Beatrix als de President van Liberia Ellen Sirleaf Johnson brachten een bezoek aan Tilburg University.

  Beeld Miet Van Puijenbroek geplaatst

  Onder het toeziende oog van beeldhouwster Margot Homan is donderdagmiddag het beeld van Miet van Puijenbroek geplaatst bij het Textielmuseum in Tilburg.

  Borstbeeld van Marga Klompé | Margot Homan

  Interview met o.a. Margot Homan, Ruud Lubbers over de onthulling van het borstbeeld van Marga Klompé in het Tweede Kamergebouw te Den Haag.

  Tilburg Talk | Guus Meeuwis & Margot Homan

  Interview met Margot Homan en Guus Meeuwis

  ARTe 33 – Le Forme Delle Differenze – Massa – Interview met Margot Homan.

  Expositie: Le Forme Delle Differenze, Massa Palazzo Ducale Massa (Italië). “Het basisidee van de tentoonstelling is voortgekomen uit talrijke discussies over de stelling
  dat kunst gemaakt door vrouwen anders zou zijn dan die mannen.” (Piero Sacchetti)