Tentoonstelling Margot Homan – De Twee Pauwen

Tentoonstelling Margot Homan, Poen de Wijs en Meg den Hartog. Galerie de Twee Pauwen, zondag 25 januari tot en met zondag 1 maart 2015...
Lees meer
awareness margot homan-blog
realisme 2015 margot homan
Tentoonstelling Margot Homan, Poen de Wijs en Meg den Hartog

Zondag 25 januari tot en met zondag 1 maart 2015

Met genoegen nodig ik u uit voor de opening van de expositie van Poen de Wijs, Margot Homan en Meg den Hartog, in Gallerie De Twee Pauwen, Oranjestraat 1 in Den Haag op zondag 25 januari om 15.00 uur.

De tentoonstellling is ontstaan n.a.v. gesprekken die Lucas van Hasselt, eigenaar van De Twee Pauwen, in de laatste weken van zijn leven had met Poen.Het leek hem een goede gelegenheid om nog één keer zijn werken in de galerie te laten zien, graag met Margot Homan, zijn kunstzielsverwante, en Meg den Hartog, zijn leerlinge en collega. Ruud Lapre, zal de tentoonstelling openen. Een ieder is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Uitnodigingtekst Galerie De Twee Pauwen:
Er is al veel over de beelden van Margot Homan geschreven, parades van prachtige beschrijvingen, diepzinnige beschouwingen en lyrische ontboezemingen in artikels, catalogi en boeken.

Toch blijft de essentie van haar werk maar al te vaak verborgen, vooral omdat wij wel kijken naar beelden, ze herkennen, waarderen of afkeuren, maar ze niet in hun volledigheid ervaren. We zien ze zelden innig en zoeken te weinig visuele omgang en contact met ze. Omgang betekent letterlijk rondom lopen en contact wil zeggen elkaar raken. Onze tijd voor omgang en contact is beperkt. Innig zien vraagt tijd. Wie de tijd neemt en het beeld rondom in zichzelf opneemt wint op zichzelf het gelaat van een geliefde en een spiegel van zichzelf.

Wie het geluk heeft een beeld van Margot Homan in de intimiteit van zijn/haar huis te hebben weet dat zo’n sculptuur niet een iets is, maar iemand. Tussen mens en beeld kan er een onuitsprekelijke magie ontstaan…

De beeldhouwster, die dat kan volbrengen, mogen wij uitzonderlijk begaafd noemen.

Galerie De Twee Pauwen Oranjestraat 1 (Noordeinde) 2514 JB Den Haag

Opening:
zondag 25 januari 15.00 uur

Openingstijden
woensdag – zaterdag 11:00 – 17:00 uur
zondag 13:00 – 17:00 uur
poen de wijs margot homan twee pauwen
awareness margot homan-blog