Voltooiing “Forum van de Mensenrechten”

De beeldengroep “Forum van de mensenrechten” van kunstenares Margot Homan is een eerbetoon aan de universele verklaring van de mens en is in 2018 tot stand gekomen in opdracht van de stichting Charlotte J. van der Seijs (met voorzichter Louis van Veldhoven). De portretten, als lichtende voorbeelden i...

Lees meer →

De beeldengroep “Forum van de mensenrechten” van kunstenares Margot Homan is een eerbetoon aan de universele verklaring van de mens en is in 2018 tot stand gekomen in opdracht van de stichting Charlotte J. van der Seijs (met voorzichter Louis van Veldhoven).

De portretten, als lichtende voorbeelden in een golvende rij, verbonden met een centraal beeld, de Mensenrechten als metafoor uitgebeeld. Glazen portret-menhirs zijn het, als lichtvangers in het park, weergegeven op een glaspaneel in sokkels die samen de eerste regel van de Mensenrechtenverklaring vormen, oplichtend in de avond. De geest van deze voortrekkers: letterlijk en figuurlijk verbeeld. Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren.

Het bronzen beeld ‘Verbondenheid’: medemenselijkheid in gelijkwaardigheid, de hoop, het geloof, de moed om handelende mensen te zijn. De ene mens die zich om de ander ontfermt.
De glazen portretten zijn tot stand gekomen in samenwerking met Glasatelier Hagemeier te Tilburg en de bronzen beelden zijn gegoten bij Fonderia Artistica Mariani Mariani te Pietrasanta (Italië)
margot homan forum van de mensenrechten
margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten
margot homan forum van de mensenrechten
margot homan forum van de mensenrechten
margot homan forum van de mensenrechten
margot homan forum van de mensenrechten
margot homan forum van de mensenrechten
margot homan forum van de mensenrechtenmargot homan forum van de mensenrechtenmargot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten margot homan forum van de mensenrechten